Išči skupnost
ali okraj

 

Zabeležite si datum: Informacijski večer 20. septembra 2022

V torek, 20. septembra 2022, bo organiziran digitalni informacijski večer, med katerim se bo glavni apostol Jean-Luc Schneider obrnil na novoapostolske skupnosti celega sveta. Njegovo sporočilo bo govorilo o posvetovanjih, ki so bila izpeljana na temo „Ženske v posvečenih duhovniških službah“.

 

 

Že nekaj let se glavni apostol, okrajni apostoli in apostoli posvetujejo glede te tematike, nazadnje so govorili o njej na srečanju okrajnih apostolov v Buenos Airesu pred letošnjim binkoštnim praznikom. Glavni apostol nas želi o posvetovanjih in o tem, katere teološke vsebine so ta posvetovanja obravnavala, v obliki video nagovora sam obvestiti. Ta dogodek je nadaljevanje informacijskega večera iz skupnosti Dessau 19. Aprila 2019, med katerim je bilo prav tako govora o razumevanju duhovniške službe v Novoapostolski cerkvi.

Prvi prenos video posnetka bo na voljo 20. septembra ob 19.30 (UTC +2). Skupnosti, v katerih bo prenos možno spremljati, bodo določene s strani posameznih področnih cerkva. Zaradi časovnih zamikov bo na voljo tudi drug termin za prenos, ki bo ravno tako določen in objavljen s strani posameznih področnih cerkva.

Pozneje bo video nagovor na voljo tudi na spletu.